Sahurda tok tutan mantarlı krep

Mantarlı Sebzeli Krep Tarifi

Malzemeler:

Krep için:

  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı tam buğday unu
  • Bir tutam tuz
  • Çok az yağ

İçi için:

  • 100 gr mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve baharatlar (karabiber, kekik, pul biber vb.)
  • İstediğiniz sebzeler (havuç, mısır, bezelye, biber vb.)

Hazırlanışı:

Krep için:

  1. Bir kapta süt, yumurta ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  2. Bir tutam tuz ekleyin ve tekrar karıştırın.
  3. Tavayı çok az yağ ile ısıtın.
  4. Bir kepçe hamuru tavaya dökün ve tavayı hafifçe çevirerek hamurun eşit şekilde yayılmasını sağlayın.
  5. Krepin alt kısmı altın rengi kahverengi olana kadar pişirin.
  6. Krepi bir spatula yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
  7. Pişen krepleri bir tabağa alın ve üzerini nemli bir bezle örtün.

İç için:

  1. Mantarları yıkayıp ince ince doğrayın.
  2. Soğanı ince ince doğrayın.
  3. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları kavurun.
  4. Soğanlar yumuşayana kadar mantarları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  5. Tuz, karabiber, kekik ve pul biber gibi baharatlar ekleyip karıştırın.
  6. Dilediğiniz sebzeleri de ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Servis:

  1. Bir krepin üzerine mantarlı sebze karışımından koyun.
  2. Krepi rulo şeklinde sarın veya istediğiniz şekilde katlayın.
  3. Kalan krepler için de aynı işlemi tekrarlayın.
  4. Mantarlı sebzeli krepleri sıcak servis edin.

Püf Noktaları:

  • Kreplerin daha yumuşak olması için hamura 1 tatlı kaşığı yoğurt ekleyebilirsiniz.
  • Krepleri çevirmek için spatula kullanın.
  • Mantarlı sebze karışımını çok fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • Krepleri ister kahvaltıda ister öğle yemeğinde ister akşam yemeğinde servis edebilirsiniz.