
Mantarlı Sebzeli Krep Tarifi
Malzemeler:
Krep için:
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı tam buğday unu
- Bir tutam tuz
- Çok az yağ
İçi için:
- 100 gr mantar
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve baharatlar (karabiber, kekik, pul biber vb.)
- İstediğiniz sebzeler (havuç, mısır, bezelye, biber vb.)
Hazırlanışı:
Krep için:
- Bir kapta süt, yumurta ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Bir tutam tuz ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Tavayı çok az yağ ile ısıtın.
- Bir kepçe hamuru tavaya dökün ve tavayı hafifçe çevirerek hamurun eşit şekilde yayılmasını sağlayın.
- Krepin alt kısmı altın rengi kahverengi olana kadar pişirin.
- Krepi bir spatula yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
- Pişen krepleri bir tabağa alın ve üzerini nemli bir bezle örtün.
İç için:
- Mantarları yıkayıp ince ince doğrayın.
- Soğanı ince ince doğrayın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları kavurun.
- Soğanlar yumuşayana kadar mantarları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tuz, karabiber, kekik ve pul biber gibi baharatlar ekleyip karıştırın.
- Dilediğiniz sebzeleri de ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Servis:
- Bir krepin üzerine mantarlı sebze karışımından koyun.
- Krepi rulo şeklinde sarın veya istediğiniz şekilde katlayın.
- Kalan krepler için de aynı işlemi tekrarlayın.
- Mantarlı sebzeli krepleri sıcak servis edin.
Püf Noktaları:
- Kreplerin daha yumuşak olması için hamura 1 tatlı kaşığı yoğurt ekleyebilirsiniz.
- Krepleri çevirmek için spatula kullanın.
- Mantarlı sebze karışımını çok fazla pişirmemeye dikkat edin.
- Krepleri ister kahvaltıda ister öğle yemeğinde ister akşam yemeğinde servis edebilirsiniz.