
Avokadolu Somon Humus Tarifi
Lezzetli ve doyurucu bir öğün arıyorsanız, avokadolu somon humus tam size göre! Bu tarif, protein ve sağlıklı yağlar bakımından zengindir ve hem pratik hem de lezzetlidir.
Malzemeler
Somon için:
- 3 dilim somon
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 3 yemek kaşığı susam
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
Avokadolu humus için
- 2 adet avokado
- 200 gram haşlanmış nohut
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı tahin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 adet taze sıkılmış limon suyu
Hazırlanışı
- Fırını 200 dereceye önceden ısıtın.
- Galeta unu, susam ve rendelenmiş limon kabuğunu derin bir kapta karıştırın.
- Somonları deniz tuzu ile tuzlayın.
- Somonları galeta unlu karışıma bulayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdiğiniz somonları 12-15 dakika pişirin.
Avokadolu humus:
- Avokadoların çekirdeğini çıkartın ve orta kısmına kesikler atın.
- Avokadoları kaşık yardımıyla rondoya alın.
- Haşlanmış nohut, sarımsak, zeytinyağı, tahin, tuz ve limon suyunu ekleyin.
- Pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın..
Servis:
- Avokadolu humusu servis tabağına alın.
- Fırında pişmiş somonları humusun yanına ekleyin.
- Sıcak olarak servis edin.
Püf Noktaları
- Somonların daha çıtır olması için galeta unlu karışıma biraz da ekmek kırıntısı ekleyebilirsiniz.
- Avokadolu humusu daha lezzetli hale getirmek için limon suyu miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Dilerseniz avokadolu humusa kimyon veya kişniş gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz.
Sosyal Medyada Paylaş
Bu tarifi beğendiyseniz, sosyal medyada paylaşarak sevdiklerinizle de bu lezzeti paylaşabilirsiniz.